Daha çok içme suyuna yönelik olan içme suyu arıtma sistemleri, gerek yüzey suları, gerek kuyu suları ve gerekse de kaynak sularının arıtılarak istenilen kriterlere uygun hale getirilerek kullanılması amaçlanmaktadır.
Daha çok içme suyuna yönelik olan içme suyu arıtma sistemleri, gerek yüzey suları, gerek kuyu suları ve gerekse de kaynak sularının arıtılarak istenilen kriterlere uygun hale getirilerek kullanılması amaçlanmaktadır.
Su içerisinde bulunan tortu ve partiküller suda kirliliğe ve bozuk bir görüntüye yol açar. Tesisat ve makinelerde tıkanmalara neden olur. İçme ve kullanıma uygun olmaz. Bu problemin ortadan kaldırılması, çok katmanlı filtreler ile mümkündür. Ful otomatik olan bu sistem suyunuz 15 micron seviyesine kadar tortu ve partiküllerden arındırabilir.
Aktif karbon sistemimiz sularda bulunan deterjan, klorlu bileşikler, sentetik boyalar, radyoaktif maddeler, THM, organik kirlilikleri ve daha birçok zehirli maddeyi ve gazı tutmak için kullanılır.
Tekli ve tandem(çiftli) olamak üzere iki çeşit kullanılan su yumuşatma sistemleri, Su içerisinde çözünen kalsiyum ve magnezyum iyonları suyun sertliğini belirler. Sert sular tesisatlarda su kullanan makinalarda ve ısıtma sistemlerinde kireçlenmeye sebep olur. Bunun sonucunda su tüketimi, enerji ve temizlik malzemesi tüketimi artar. Yeterli temizlik sağlanamaz. Isı iletimi engellenir. Su yumuşatma işlemi (kalsiyum ve magnezyum iyonlarının tutulması) iyon değiştirici katyonik reçine ile yapılır. Reçinenin doyması halinde sodyum klorür(Tuz) ile otomatik olarak rejenere edilip yeniden kullanıma hazır hale getirilir.
Bu sistem yüksek basınç altında suyun yarı geçirgen özellik taşıyan membran yardımıyla % 92 – 98 oranında içindeki katı maddeleri, mineralleri ve mikroorganizmaları da ortamdan uzaklaştırarak içme suyu eldesi sağlar. İlaç sanayi, hemodiyaliz merkezleri, laboratuarlar, cam yıkama, kimya prosesleri, buhar tesisleri, içme suyu tesisleri, içme suyunun olmadığı yerlerde deniz suyundan içme ve kullanma suyu elde etmeye kadar, bu teknolojide yüksek kalitede su üretmektedir.
Sularda çözünmüş halde bulunan demir ve mangan sarımsı kahverengi bir bulanıklığa sebep olur. Demir ve mangan minerallerinin, belirli değerlerin üzerine çıkması durumunda ve özel proseslerde, su ile çalışan makinelerin, tesisatın vb. sistemlerin zarar görmemesi için sulardan uzaklaştırılması gerekmektedir. Bu durum özellikle tekstil, deri, gıda, kâğıt ve plastik endüstrisinde istenmeyen sonuçlara sebep olur.
Su içerisinde bulunan arsenik, bir ağır metal olup sağlığa olan ciddi zarar vermektedir. Bu tür kirliliğe sahip suların gerek arsenik medyası ile gereksede kimyasal dozajlama sistemleri ile suda bulunan arseniğin filtrasyonu ile arıtma gerçekleştirilerek arseniğin sudan uzaklaştırılması sağlanmaktadır.
Dozajlama üniteleri, her türlü kimyasal kullanımının otomatik olarak geçekleştiği sistemlerdir.
Suyun içerisinde bulunan Alüminyum gibi ağır metallerin sudan uzaklaştırılması için dizayn edilen filtrasyon sistemleridir.